Per Posborg med sin sherifstjerne
Per Posborg med sin sherifstjerne
Foto: Emil Hermann
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

6 hurtige til sheriffen på havnen

Per Posborg er arrangør af Odenses største udendørs loppemarked, der nu har gang i sin 12. sæson på Havnepladsen


Odense største udendørs loppemarked. Havde du regnet med det?

“Nej, jeg havde håbet på, at en tredjedel af Havnepladsen ville være fyldt hver søndag, så det kommer bag på mig, at vi på de travleste dage har op mod 5000 gæster og omkring 100 stader. Men regnvejr kan spolere alt, især når du står under åben himmel, så vi har stor respekt for vejrguderne.”

Hvem vil sælge brugte ting hver søndag fra 9 til 15?

“Studerende, den enlige mor, ældre og direktørfruen. Vi er et familiemarked, hvor alle slags mennesker både sælger og handler.”

Du kaldes sheriffen på havnen. Hvorfor egentlig?

“Jeg er meget skrap. Hvis jeg finder ud af, at en af mine opstandere sælger nye varer, så er det straks ud af vagten, da vi er et ægte loppemarked. Jeg holder også øje med, om folk husker at rydde op efter dem selv, når de forlader deres stadeplads. Jeg bliver sgu lidt halvsur, hvis de bare overlader deres skrald til mig.”

Hvordan fik du ideen?

“Jeg har tidligere boet 25 år i Sydspanien, hvor der er masser af liv på gaderne med markeder. Det manglede vi i den grad også i Odense, så derfor fik jeg lyst til at starte et kunstmarked op - som sidenhen blev til et loppemarked. Kommunen kunne tilbyde mig en plads på havnen, og det sagde jeg ja til, selvom området dengang var den døde side af byen uden boliger, havnebad osv."

Hvordan gik det i starten?

“De første omkring syv år havde vi det svært. Loppemarkeder var ikke særligt populære i Danmark, og folk var slet ikke klar til at vise deres private ting frem foran andre. Men så skete der pludselig noget i samfundet, og nu har vi i højsæsonen en 200 til 300 meter lang kø ned ad Havnegade, fordi folk er så vilde efter at købe en stadeplads.”

Så det er endt med at være en god forretning?

“Jeg vil ikke kommentere på tal, men jeg kan fortælle dig, at jeg i tidernes morgen indgik en fordelagtig aftale med kommunen, fordi det dengang stort set var en umulig opgave at drive noget dernede. Men jeg har også mit faste job som socialrådgiver i et privat firma i Odense, så jeg har nok at se til.”


Publiceret: 20. April 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere