Paw Gadgaard, lokalplanchef i Odense Kommune, fortæller, at letbaneområdet er populært blandt byggeinvestorer.
Paw Gadgaard, lokalplanchef i Odense Kommune, fortæller, at letbaneområdet er populært blandt byggeinvestorer.
Foto: Emil Hermann
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Gevinster ved letbanen: Kommunen mærker stor interesse fra byggeinvestorer

Flere opkøber ejendomme og bygger nyt langs letbanen, oplyser lokalplanchefOgså Odense Kommune oplever en stor interesse for at opkøbe ejendomme og bygge nyt langs med den kommende letbane.

Det fortæller Paw Gadgaard, lokalplanchef i Odense Kommune.

“Letbanen har fra starten af været tænkt som en byudviklingsgenerator, der fører nye boliger og nybyggeri med sig. Lige nu mærker vi tydeligt, at investorer har stor interesse for ejendomme eller tomme grunde, som ligger tæt op ad den kommende letbane,” siger han.

Eksempelvis på Nyborgvej, hvor letbane-togene fremover kommer til at køre, bliver den lukkede Aldi-butik lavet om til nye boliger. Barfoed Group står bag projektet.

Også på Vestre Stationsvej bygges nyt. Butikker, boliger og kontorer opføres på hjørnegrunden, hvor Cinemaxx-biografen blev revet ned i 2014 og sidenhen har stået tom.

Paw Gadgaard fortæller, at den positive udvikling er gældende for alle de europæiske byer med letbane-projekter, der har været i samme rodede situation med opgravninger og vejlukninger, som Odense er i lige nu.

“Erfaringer fra andre europæiske byer viser, at der opstår flere investeringer i ejendomme og tomme grunde, fordi man betragter letbanen som en sikker investering, idet skinnerne ikke lige kan fjernes igen,” konstaterer han.


Bonus til husejere

Ifølge Paw Gadgaard kan husejere, der bor indenfor de første 400 meter til en togstation, højst sandsynligt også opleve en prisstigning på deres hjem.

“Erfaringer fra andre europæiske byer viser, at der har været prisstigninger på de huse, der er placeret indenfor denne afstand,” fortæller han.

De senere år har Odense Kommune haft en klar strategi, der går ud på, at flere borgere skal bosætte sig i og omkring centrum og langs letbanen.

“Det er vigtigt for livet i bymidten, at investorer opfører nye boliger eller erhverv. Og så er det en sidegevinst, hvis det sker i historiske og markante bygninger, som kan genanvendes til blandt andet boliger,” påpeger Paw Gadgaard.


Publiceret: 24. November 2016 11:15
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

ANNONCER
Se flere