En kvie slap fredag formiddag løs på Det Fynske Dyrskue. En voksen og fire børn er kommet til skade.
En kvie slap fredag formiddag løs på Det Fynske Dyrskue. En voksen og fire børn er kommet til skade.
Foto: Mostphotos
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Baby trampet i hovedet: Undsluppet dyrskue-ko sendte flere børn på hospitalet

Fem personer kom til skade i forbindelse med ulykken, heraf to piger under to år.OPDATERET kl. 14.17: Politiet oplyste i første omgang, at der var tale om en undsluppen tyr. De har nu undersøgt sagen og konstaterer i deres seneste melding, at det ikke var en tyr, men en kvie, der slap fri og kvæstede børnene.

En kvie slap fredag formiddag klokken 11:25 løs på Det Fynske Dyrskue, der finder sted på Dyrskuepladsen tæt på OUH.

Ulykken skete, da nogle køer skulle føres fra stalden til fremvisning. En af køerne sprang over indhegningen, og to voksne og fire små børn blev ramt af en løssluppen kvie. Det oplyser Fyns Politi.

En 11 måneder gammel pige blev trådt i hovedet og kortvarigt slået bevidstløs. En 2-årig pige blev trådt i brystet, mens en 7-årig pige har brækket et ben og en anden 7-årig pige fik mindre overfladiske skader i hovedet.

Desuden slog en 50-årig kvinde sin ryg og sit hoved ved et fald, ligesom en 58-årig mand har smerter i brystet efter fald.

Alle pårørende til børnene er enten til stede på skadestuen eller underrettet.

Læs også: Børnene ser ud til at komme sig


Politiet: Man skal ikke være bange

Den løse kvie er indfanget igen, og politiet er nu i gang med tekniske undersøgelser på pladsen for at tjekke om sikkerheden var i orden.

Indsatsleder fra Fyns Politi Thomas Jasper mener ikke, at man bør være bange for at opholde sig på Den Fynske Dyrskue trods ulykken. 

"Jeg tror ikke, man skal være bange for at være her. Vi skal selvfølgelig undersøge, hvad der er sket dernede. Vi er i gang med at lave nogle tekniske undersøgelser af området for at kunne klarlægge, hvad der er sket," siger indsatslederen til TV 2 /Fyn.  

Gitte Bech, chef for dyrskuet, har tidligere udtalt, at man vægter sikkerhøj højt. Det vides endnu ikke, hvordan tyren slap løs.

Læs også: Dyrskuechef - det var et hændeligt uheld

Dyrskuet finder sted 9-11. juni på Dyrskuepladsen i Odense og samler hvert år tusindvis af mennesker til udstillingen af landbrugsmaskiner, dyr og fødevarer.

(emhe)


Publiceret: 09. Juni 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt