Robert Blohm (tv.) ser til, mens en af Odense Giants spillere prøver svinget til. I softball spiller man med en noget hårdere og større bold end i baseball og rundbold.
Robert Blohm (tv.) ser til, mens en af Odense Giants spillere prøver svinget til. I softball spiller man med en noget hårdere og større bold end i baseball og rundbold.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bat, bold og burger hos Odense Giants

Odense Giants er en af de eneste softballklubber på Fyn. Her kan du komme tættere på sporten, der mest af alt minder om rundbold
Befriere, opgivere og det flade bat kender du nok fra frikvartererne i folkeskolen, hvor rundbold er en af de mere populære sportsgrene.

Selvom sporten ligner, har softballklubben Odense Giants på Søren Eriksensvej i Tarup udskiftet tennisboldene med større og hårde læderbolde, runde aluminiumsbat og de såkaldte pitchere, der er noget mere fjendtligsindede end opgiveren er i rundbold.

Men ligesom i rundbold, handler softball om at slå hårdt og langt, løbe hurtigt og at kunne kaste og gribe en bold. Holdene, der består af ni spillere, skiftes til at være inde og ude, hvor målet for indeholdet er at få så mange point som muligt. Et point fås, som i rundbold, ved at få en spiller hele vejen rundt om banens fire baser. Udeholdet pitcher bolden til spilleren fra indeholdet, der skal slå bolden i spil. Når bolden er ramt, gælder det for udeholdet om at røre en af banens baser med bolden, inden indeholdets batter har passeret den. Holdene skifter, når alle ni spillere fra indeholdet har battet.


Plads til alle

Sporten stammer fra Nordamerika, hvor sportens storebror baseball er endnu større. I Danmark er softball ikke en sport, der trækker mange medlemmer, men i Odense Giants gør man et forsøg.

Der er nemlig plads til alle, og det er et af klubbens mål, hvis man spørger Robert Blohm, der er træner for juniorholdet i klubben, der netop har haft 30 års jubilæum.

“Hovedmålet for os er egentlig, at vi skal have det godt, mens vi er her og der skal være plads til alle. Det er ikke sådan, at folk kommer til at sidde udenfor en hel kamp som i andre sportsgrene,” fortæller Robert Blohm, der selv spiller softball i 2. division for seniorer.

Juniorholdene hos Odense Giants træner mandag og fredag, og selvom klubben blot har et par håndfulde unge drenge til træning, så kommer flere langvejs fra for at være med. Det er der en god grund til.

Hos Odense Giants har man et batting cage, hvor spillerne kan øve deres sving og hamre til bolden uden at skulle fare afsted for at hente den igen.
Hos Odense Giants har man et batting cage, hvor spillerne kan øve deres sving og hamre til bolden uden at skulle fare afsted for at hente den igen.

Talenter i klubben

“Vi er den eneste klub i Vestdanmark, der har juniorhold. Ellers ligger alle klubberne placeret i København,” siger Robert Blohm.

Selvom det ikke vrimler med spillere i softballklubben, har klubben fire U19-landsholdsspillere, tre drenge og en pige. En af landsholdsspillerne er Mads Kleis, der også træner de yngre hold i klubben.

Han fik sporten ind under huden, da han som 10-årig besøgte familie i USA, og det blev startskuddet til et liv med softball.

“Jeg har aldrig villet spille de samme sportsgrene som andre. Følelsen af at gribe bolden, kaste den så hårdt du kan og hamre til den med battet - det virkede meget maskulint og det fangede mig,” siger Mads Kleis, der til sommer drager til EM med U19-landsholdet i den tjekkiske hovedstad Prag.

Den sidste fredag i hver måned holder Odense Giants “Slowpitchfriday”, hvor spillere og deres familier samles til et roligt spil softball og en amerikansk burger. Du kan læse mere om Odense Giants på klubbens facebookside.


Publiceret: 11. April 2017 11:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere