Camilla Nielsens kamp for 345 kroner i feriepenge har snart varet et år. Foto: Pia Strandmark/Frie Funktionærer.
Camilla Nielsens kamp for 345 kroner i feriepenge har snart varet et år. Foto: Pia Strandmark/Frie Funktionærer.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Camillas lange kamp for 345 feriekroner

Et fritidsjob som julehjælp har fået langt større betydning end Camilla Nielsen ønskedeTovtrækkeri I julen 2015 langede 20-årige Camilla Nielsen chokolade og spiritus over disken i delikatesseforretningen Smovseriet i Rosengårdcenteret. Her optjente hun feriepenge, som så mange andre steder, men den søde fornøjelse stoppede brat.

For da hun et par måneder senere skulle have udbetalt sine feriepenge på 345 kroner, var der ingen godter at se. Det fik hende selvsagt til at kontakte Smovseriet med et ønske om at få udbetalt hendes retmæssige feriepenge. Med undskyldninger som en bogholder på ferie eller et problemgivende NemID, så affejede forretningen Camilla Nielsens forespørgsler.

Selvom beløbet er af en mindre størrelse, så er Camilla Nielsen fastsat på, at hun skal have sine penge.

“Det er blevet en principsag for mig. Jeg er blevet opdraget til, at man ikke må snyde andre, og derfor vil jeg heller ikke finde mig i selv at blive uretfærdigt behandlet på den her måde,” siger Camilla Nielsen. Camilla Nielsen og hendes far forsøgte flere gange at få Smovseriet til at udbetale feriepengene, men nu er der gået så længe, at de går rettens vej.

“Der er gået så lang tid, at det tydeligvis bare har været søforklaringer, og jeg vil ikke finde mig i mere,” siger Camilla Nielsen i en pressemeddelelse.

Hun er gået til fagforeningen Frie Funktionærer, der har sendt sagen videre til fogedretten. Frie Funktionærer ser ofte sager, hvor arbejdsgivere forsøger at spare penge på ulovlig vis.

“Desværre ser vi tit, at arbejdsgivere forsøger at snyde unge ansatte, og derfor er det så vigtigt for os at føre sagen og statuere et eksempel over for virksomheden,” siger advokatfuldmægtig Tina Christensen.


Smovseriet beklager

Ejer af Smovseriet, Britta Nielsen, er ked af sagens udvikling, og forklarer, at et skift af bogholder blandt andet har problematiseret udbetalingen af Camilla Nielsens feriepenge.

“Jeg er frygtelig ked af, at det har udviklet sig på denne måde, for selvfølgelig skal hun have sine penge, selvom det er så få penge, det drejer sig om. Vi har skiftet bogholder undervejs i forløbet, og jeg kan desværre ikke overføre pengene fra min egen private konto, og derfor har det trukket i langdrag. Jeg kan ikke gøre andet end at beklage,” siger Britta Nielsen.

Hun oplyser til Lokalavisen Odense, at feriepengene, hvis bogholderiet tillader det, skulle være på vej nu.


Publiceret: 17. Marts 2017 11:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Odense
Seneste
Lokalavisen Odense
Mest læste
Lokalavisen Odense
112