Privatfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Direktør for Boldklubben Marienlyst: "Gå dog til lægen mand"

Jens Martinus Pedersen fik for tre uger siden konstateret testikelkræft. Nu opfordrer han andre mænd til at søge læge i tide.

Af Jane Thoning Callesen

Ifølge Kræftens Bekæmpelse får cirka 284 mænd hvert år konstateret testikelkræft. For tre uger siden blev Jens Martinus Pedersen, der er direktør for Boldklubben Marienlyst i Skibhuskvarteret, en del af statistikken, og nu opfordrer han via et Facebook-opslag andre mænd til at søge læge i tide.

I opslaget, der bærer titlen "Gå dog til lægen mand!" beskriver Jens Martinus Pedersen chokket, der ramte ham, da han under et søndagsbad for godt tre uger siden opdagede, at noget føltes anderledes end sædvanligt.

"Tankerne for rundt i hovedet på mig. Endnu en beføling – det var der søren sjaskemig der stadigvæk. SHIT! ALARM BLINK BLINK," skriver han og fortæller, hvordan opdagelsen allerede samme dag fik ham tid til at søge læge.

"Løber ned i stuen, to minutters Googlen senere, er jeg sikker på, at jeg faktisk allerede er død. Men jeg genopstår relativt hurtigt, og får skrevet til lægen, om det ikke var værd at undersøge nærmere," fortæller han.

Derefter gik det hurtigt. 

Et lægebesøg onsdag bekræftede behovet for yderligere undersøgelser, fredag konstaterede en læge på OUH, at der formentlig var tale om kræft og den følgende tirsdag fik Jens Martinus Pedersen foretaget en såkaldt orkiektomi, om hvilket han skriver:

"Jeg vil ikke forstyrre budskabet her med en nærmere beskrivelse af den smerte, som følger i kølvandet på at blive skåret over på tværs, få lukket pungen og op halet en af de to mønter op via lysken."

Der måtte yderligere to operationer til, og svaret på prøverne viste, at der var tale om kræft, men at det heldigvis ikke har spredt sig. 

"Derfor – gå til lægen mand. Ikke for din skyld, men for dem du skal være noget for. Og for at være noget for nogen, skal man huske, at være noget for sig selv," afslutter Jens Martinus Pedersen sit opslag på Facebook.

Han understreger over for Lokalavisen Odense, at opfordringen gælder for alle typer af alvorlig sygdom - ikke kun kræft.

Opslaget har mandag formiddag fået 21.000 'likes' og er blevet delt over 7700 gange. Du kan se opslaget i dets fulde længde herunder.


Publiceret: 20. Marts 2017 11:45
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Odense
Seneste
Lokalavisen Odense
Mest læste
Lokalavisen Odense
112