Efter episoden i Odense Friluftsbad, hvor en gruppe unge med anden etnisk baggrund lavede ballade, vil blå blok nu forsøge at få fjernet den gratis adgang.
Efter episoden i Odense Friluftsbad, hvor en gruppe unge med anden etnisk baggrund lavede ballade, vil blå blok nu forsøge at få fjernet den gratis adgang.
Arkivfoto: TV 2 Fyn
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Efter balladen i friluftsbadet: Blå blok vil droppe gratis adgang

Af Jane Thoning Callesen


Efter balladen i friluftsbadet skal det nu være slut med gratis adgang, mener by- og kulturrådmand Jane Jegind (V), og hun bakkes op af både Dansk Folkeparti og de Konservative.

Det borgerlige forslag om at droppe den gratis adgang kommer efter uroen i friluftsbadet søndag 4. juni, hvor en flok unge drenge med indvandrerbaggrund forårsagede tumult, chikane, trusler og vold.

Læs også: Rød blok: Lad os nu lige slå koldt vand i blodet

Den gratis adgang er en ny et-årig forsøgsordning, som blev indført af byrådets røde flertal for at tiltrække flere gæster. 

"Gratis adgang har gjort det mere attraktivt for ballademagere at søge mod friluftsbadet, ligesom den gratis adgang har gjort det svært at holde øje med, hvem der entrerer friluftsbadet," mener Jane Jegind (V). 

"Lige nu kan ballademagerne komme og gå, som de vil derude. Hvis vi genindfører betaling, kommer der til at sidde en person i billetlugen, som har styr på, hvem der kommer ind," siger hun.

"De indtægter, vi kan få fra entreén, kan desuden bidrage til betalingen for tilstedeværelsen af CFU (Center for Familie og Unge, red.), så der ikke skal spares andre steder på fritidsområdet." 


Vigtigt at skabe trygge rammer

- Hvordan kan du vide, at det er den gratis adgang, der har medført balladen? 

"Jeg kan selvfølgelig ikke garantere, at der eksisterer den årsags-sammenhæng, men lige nu kan ballademagerne møde gratis op og gå ind og chikanere de andre gæster, og jeg tror altså ikke, de kommer 20 mand, hvis de hver især skal betale entré for at komme ind," vurderer Jane Jegind og uddyber:

"De sidste sæsoner har udfordringerne slet ikke været så store. Problemerne er først opstået nu, hvor der er gratis adgang, og det skal vi have stoppet."

- Hvis man afskaffer den gratis adgang som konsekvens af den ballade, der har været, rammer man jo også alle de fredelige badegæster, der har glædet sig til at nyde friluftsbadet uden entré hele sommeren. Hvad er din kommentar til det?

"Nu blev forsøgsordningen om gratis adgang i friluftsbadet jo ikke indført, fordi vi fik en masse henvendelser fra børnefamilier om, at de ikke havde råd til at bruge det. Det blev indført lidt af bagvejen, fordi Havnebadet var gratis, og så mente de røde partier, at friluftsbadet også skulle være det. For mig er det allervigtigste at skabe trygge rammer for de børn, der bruger badet. Hvis der sidder en person ved indgangen og tager imod en entré, så kan vedkommende jo hurtigt spotte, om der er tale om glade unge badegæster eller nogen, der vil ind og lave ballade," mener Jane Jegind (V). 

Forslaget bliver taget op på næste byrådsmøde, der finder sted 21. juni.


Publiceret: 12. Juni 2017 14:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt