Søndag 14. maj holder Thomas Kingos Kirke gudstjeneste på åen.
Søndag 14. maj holder Thomas Kingos Kirke gudstjeneste på åen.
Foto: Odense Aafart
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Gudstjeneste på Aafarten

Thomas Kingos Kirke og Odense Aafart vil samarbejde om at afholde søndagsgudtjeneste på Odense Å.

Når Odense Aafart søndag 14. maj flyder ud på Odense Å, så bliver det en noget anderledes tur end normalt.

Thomas Kingos Kirke og Aafarten vil nemlig afholde gudstjeneste på Aafarten i de fredsomme og idylliske omgivelser omkring åen. 

Ideen kommer fra Simon Skytte Laursen, der er søn til indehaveren af Aafarten Morten Skytte. Han står foran sin konfirmation, og til det skal man forberedes. Det var under konfirmationsforberedelserne i Thomas Kingos Kirke, at ideen opstod.

"Jeg fik øjnene op for en masse fortællinger fra biblen, og jeg gik længe og tænkte på hvordan man kunne få dem formidlet på en ny og anderledes måde. Og med ét, som kunne det havet været en åbenbaring, blev jeg inspireret af mine egne og andres ideer til at kaste mig ud i mit eget projekt - 'Gudstjeneste på åen'," siger Simon Skytte. 

Præst i Thomas Kingos Kirke, Eva Tøjner Götke, var hurtigt med på idéen, der kan være med til at få kirken ud af sine vante rammer. 

"Vi vil rigtig gerne bryde rammerne for den traditionelle gudstjeneste ved at flytte os ud i det fri og bevæge os op ad åen. Jeg håber, at folk får en oplevelse af at det at være i naturen er som en gudstjeneste, når det hele går op i en højere enhed: når det hele kommer tæt på, langsomheden, rødderne i vandet, fuglene og trækronerne, ordene, violinen og fællesskabet ombord," siger hun.

Det er en god idé at tilmelde sig gudstjenesten, der har plads til 70 mennesker. Det gør du på email: thomaskingos.sogn@km.dk eller på telefon 66125657.


Publiceret: 18. April 2017 09:33
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere