Flere Odenseanere havde fundet vejen til Ishuset Skovsøen allerede inden middag. Foto: Søren Nørgaard
Flere Odenseanere havde fundet vejen til Ishuset Skovsøen allerede inden middag. Foto: Søren Nørgaard
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Guf, godter og gåture hitter i skoven

Iskioskerne ved Fruens Bøge mærker godt af forårets kommen, der får folk ud af hulerne og ud i skoven

Af Søren NørgaardI løbet af påsken varmede solens stråler de odenseanere, som havde begivet sig til Fruens Bøge i jagten på en gammeldags isvaffel. De tykke jakker, halstørklæder og vanter indikerede dog, at sommeren endnu er et stykke ude i fremtiden. Vind og kulde til trods havde flere odenseanere fundet vej til Fruens Bøge, hvor køen til ishuset Skovsøen talte mere end en håndfuld.

Lokalavisen lagde vejen forbi kort før middag, og fremmødet kom bag på Sebastian Harbo Alnor, der er daglig leder i Ishuset Skovsøen, der som navnet indikerer ligger klos op ad søbredden.

“Forrige weekend havde vi vores første rigtig travle weekend i år. Gæsterne kommer dog tidligere, end jeg havde regnet med, men det er kun godt,” forklarer han, og uddyber:

“Selvom bøgen endnu ikke er sprunget helt ud, så har vi jo stadig en rigtig god beliggenhed, som lokker folk til. Det er centralt, men også et område med meget natur og søen, som de kan gå rundt om,” siger han.


Kollegaer, ikke fjender

Selvom aktiviteten ved Ishuset Skovsøen er heftig, så er det ikke det eneste sted, som issultne odenseanere kan få stillet sukkertrangen. Omkring 250 meter i fugleflugt derfra ligger nemlig Skovkiosken tæt ved rundkørslen på Læssøegade. Det er den gamle røde kiosk med stråtag - der engang var grøn og fungerede som et busstop med faciliteter. Her er køen ikke af samme længde som ved skovsøen, men Orla Mink, der ejer Skovkiosken, er fuld af fortrøstning.

“Lige i dag har vi ikke haft så mange, men de kan jo nå at komme i eftermiddag. I weekenden havde vi dog rigtig mange, og der var køen lang,” forklarer Orla Mink.

Skovkiosken og Ishuset Skovsøen har begge eksisteret de seneste 29 år, men det til trods har de aldrig set hinanden som konkurrenter.

“Vi startede op samtidig og har altid set hinanden som kolleger. Jeg sælger også softice, mens de sælger hotdogs, ellers er vi meget ens,” siger Orla Mink. Begge tager 29 kroner for en isvaffel med én kugle, men udvalget er forskelligt.

Orla Mink driver sin iskiosk, så længe hans kunder er glade og tilfredse. Foto: Søren Nørgaard
Orla Mink driver sin iskiosk, så længe hans kunder er glade og tilfredse. Foto: Søren Nørgaard

Ingen planer om pension

Selvom Orla Mink har rundet de 70 år, så har han ikke planer om at lukke kiosken i Fruens Bøge.

“Jeg bliver ved med at sælge is, så længe vores kunder er glade,” forklarer han med et smil.

Tilbage hos Ishuset Skovsøen har Susanne Gercke, der er mor til tre, netop bestilt is og sat sig på den nærmeste bænk. Hun ser flere fordele i at tage børnene med til Fruens Bøge for at få en is, men slår samtidig fast, at hun ikke foretrækker det ene ishus fremfor det andet.

“Vi kommer jævnligt til Skovsøen, når vejret er til det. Der er en god beliggenhed, man kan gå rundt om søen og fodre ænderne. Om vi køber is hos det ene ishus eller det andet har ikke nogen afgørende betydning, men i dag blev det hos Ishuset Skovsøen,” forklarer hun.


Publiceret: 21. April 2017 08:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere