Hele ni gymnaster på DGI Verdensholdet er fra Fyn. To af dem er fra Odense - Jesper Brandt og Camilla Horn.
Hele ni gymnaster på DGI Verdensholdet er fra Fyn. To af dem er fra Odense - Jesper Brandt og Camilla Horn.
Foto: DGI
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Har sprunget rundt i hele verden: Nu er Camilla og Jesper klar til at optræde i O'ense

Gymnasterne Jesper Brandt og Camilla Horn lander snart i Fyns hovedstad efter seks måneders eventyr med DGI VerdensholdetDGI Verdensholdet

Består af 28 hammerdygtige danske gymnaster – 14 kvinder og 14 mænd – i alderen 20-29 år.

Indtægterne fra shows i Danmark går blandt andet til holdets arbejde med at inspirere børn, unge og voksne i hele verden til en sund og aktiv livsstil.

På den seks måneder lange verdensturné har holdet besøgt Tyskland, Tanzania og Zanzibar, Australien, Indonesien, Kina, Mexico, USA og Spanien.

Holdet har lavet mere end 100 shows og 200 workshops på verdensturnéen, og nu gælder det shows i hele Danmark: Køb billetter ved at klikke her.

Fem kontinenter, 200 workshops og 100 shows på seks måneder.

Sådan er hverdagen på en verdensturné med DGI Verdensholdet.

Om en uge lander Jesper Brandt og Camilla Horn fra Odense sammen med deres 26 holdkammerater i Danmark.

De næste to måneder står den på turné i Danmark, hvor haller, arenaer og Operahuset ligger gulv til showet IMANI, der allerede har begejstret tæt på 100.000 børn, unge og voksne i hele verden.

En af dem, der er med på DGI Verdensholdet, er Jesper Brandt fra Odense, som glæder sig til at underholde publikum med gymnastik af højeste kaliber.

"Jeg synes, vi skubber til gymnastikken med det her show. Men det er også meningen med holdet, da vi har rigtig mange fællesindslag,” siger Jesper Brandt, i en pressemeddelelse.

Publikum kan glæde sig til en unik kombination af rytmisk gymnastik, spektakulære spring og dans med Danmarks dygtigste gymnaster, der afslutter sit verdensholdsår med manér foran dansk publikum.

For Camilla Horn fra Odense bliver det stort at optræde i hendes eget land, men hun ser især frem til at være på hjemmebane 15. maj, når holdet gæster Odense Idrætshal.

"Det bliver rigtig spændende at se nogle kendte ansigter igen. Man får kriller på en anden måde inden et show,” udtaler Camilla Horn.


Minder for livet

Udover at betage publikum med gymnastikken på forskellige steder som strande på Zanzibar, rundkørsler i Mexico, propfyldte arenaer i Kina og en gammel gymnastikhal i den australske outback, har gymnasterne også bevæget verden i form af mere end 200 workshops. Her har omkring 40.000 mennesker været fysisk aktive med de danske gymnaster.

En workshop består for det meste af forskellige lege, gymnastik og dans med det mål at give deltagerne sved på panden og en god oplevelse.

"Der var en workshop i Indonesien, hvor vi havde fået at vide, at vi skulle undervise 2000 spejdere, og da vi kom derud, var der 300 pensionister. Men de var virkelig søde og elskede at danse, så det blev en anderledes, men ligeså skøn oplevelse,” husker Camilla Horn.

DGI Verdensholdet startede turnéen i Tanzania og Zanzibar, hvor et samarbejde med en række SOS Børnebyer, var et stort højdepunkt. Herefter rejste holdet til Australien, så Indonesien og fejrede jul og nytår i Kina. 

”Der har været stor forskel på at være i større og mindre byer. I de mindre byer er det ikke så tit, der lige kommer et dansk gymnastikhold forbi, og når det så endelig sker, bliver de bare megaglade. De værdsætter virkelig, at vi er her.” siger Jesper Brandt.

Der er premiere på showet IMANI den 4. april i Koldinghallerne. Efterfølgende giver DGI Verdensholdet hele 20 shows i Danmark, før holdet i juni tager på Europaturné.

Gymnasterne optræder i Odense Idrætshal både 15. og 16. maj. 

(emhe)


Publiceret: 15. Marts 2017 11:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Odense
Seneste
Lokalavisen Odense
Mest læste
Lokalavisen Odense
112