Kent Nielsen er klar over, at OB skal være meget skarpere foran kassen end i premierekampen i juli, hvor fynboerne hjemme spillede 0-0 mod Silkeborg.
Kent Nielsen er klar over, at OB skal være meget skarpere foran kassen end i premierekampen i juli, hvor fynboerne hjemme spillede 0-0 mod Silkeborg.
Foto: Danni Paulsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hermanns Hælspark: Presset er på OB, mens Silkeborg spiller frit

Sportsjournalist Emil Hermann kommenterer på situationen i OB inden lørdagens kamp mod Silkeborg


Hermanns Hælspark
Hermanns Hælspark er sportsjournalist Emil Hermanns ugentlige klumme om OB.

Han analyserer kampene, spillerne og taktikken og giver sit bud på, hvordan holdet kommer videre.

Det går ikke altid, som præsten prædiker. De fleste sportsmedier, herunder Lokalavisen Odense, havde forventet, at Aab ikke ville tabe i sidste spillerunde mod Silkeborg - men det skete som bekendt. 

Det betyder, at OB, der spillede 1-1 i Esbjerg, nu skal op imod Silkeborg i kampen om at sikre sig én europæisk plads.

På lørdag klokken 16 fløjtes første opgør op i Odense - returopgøret spilles tre dage senere.

Hvordan er OB's muligheder så for at vinde samlet over to kampe?

Tja, hvis jeg skal sætte procenter på, så hedder det nok 60-40. Silkeborg er et farligt mandskab qua deres offensive styrker, men jeg vurderer, at OB på nuværende tidspunkt lige er en tand stærkere.

Jeg tror, at OB får svært ved at spille til nul i begge kampe, da Silkeborg altid kommer frem til mange målchancer og ikke er kendt for at spille defensiv fodbold. Oprykkerne har desuden sikret sig en ny sæson i Superligaen, så hvorfor skulle jyderne drage til Odense for at spille efter 0-0, nu hvor det nærmest er blevet en 'gratis' kamp for dem.

OB vil af den grund få mange muligheder for at score, da Silkeborg efterlader plads på især kanterne, fordi deres backs har tendens til at stryge med frem.

Tempo i kontrafasen og effektivitet må derfor være Kent Nielsens nøgleord op til kampen. Og så husker vi alle sammen 0-0-kampen i juli mod netop Silkeborg, hvor OB brændte et hav af chancer samt et straffespark.

Et andet interessant aspekt, det er, hvordan Nicklas Helenius vil levere. Til sommer skifter angriberen til OB, hvilket unægteligt må være en mærkelig situation for ham. Tænk, hvis det er Helenius, der slukker for OB's europæiske håb. Men omvendt - sådan er fodbold, og OB's sportslige ledelse havde nok ikke lige regnet med, at de to hold skulle støde sammen.


Publiceret: 13. Maj 2017 11:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

ANNONCER
Se flere