Claus Holm Hansen er frivillig reguleringsjæger for Odense Kommune. Han skyder råger samt fjerner mågeæg på hustage.
Claus Holm Hansen er frivillig reguleringsjæger for Odense Kommune. Han skyder råger samt fjerner mågeæg på hustage.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kommunen: Reguleringsjægerne yder en stor indsats

De frivillige jægere påtager sig en vigtig opgave, der er til gavn for mange beboere, siger funktionsleder i park- og vejdriftHvis Odense Kommune skulle betale for det arbejde, som lokale reguleringsjægere har stået for i maj og juni gennem flere årtier, så ville regningen bestemt ikke være en billig en af slagsen.

Derfor er Heine Risom, funktionsleder for park- og vejdrift i Odense Kommune, også meget taknemmelig for, at jægerne ønsker at tage en frivillig tjans for byen.

“De yder en stor og vigtig indsats. Vi modtager mange henvendelser fra borgere, der klager over, at rågerne larmer, så derfor giver det god mening, at vi holder bestanden nede ved at skyde nogle af ungerne,” siger Heine Risom.

En anden fugl, der også irriterer mange borgere i Odense, det er mågen. Også her forsøger kommunen at komme generne til livs ved at fjerne æg med hænderne samt bruge droner på de steder, hvor det er for farligt at sende en mand op.

Sidste år fjernede Claus Holm-Hansen, der er frivillig reguleringsjæger for kommunen, 1300 mågeæg fra reder.

Han fortæller, at rågen faktisk er mere udbredt i Odense end mågen.

“Der er betydeligt flere rågekolonier. Men mågen er den, vi bemærker mest, fordi den søger føde fra skraldespande og containere helt inde i byen. Af den grund vælger mågen derfor også at slå sig ned på hustage i bymidten for at være tæt på næringen,” forklarer han.


Droner sprøjter med olie

De steder, hvor det er uforsvarligt at sende en mand op for at fjerne æg, bruger kommunen droner til at skaffe sig af med de kommende unger. “Man sprøjter paraffinolie på, som forsegler ægget og dermed får det til at rådne op,” siger Claus Holm Hansen, der dog mener, det er klart mest effektivt at skyde mågerne.

“De bliver menneskesky, når de hører knaldene. Men jeg forstår jo også godt, at det er for farligt at skyde med ammunition inde i bymidten,” siger han.


Publiceret: 18. Maj 2017 08:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

ANNONCER
Se flere