Thomas Pasfall giver mad og drikke til de omkring 35 gæster til konfirmationen - og det bliver i Restaurant Pasfall at sevle festen også finder sted.
Thomas Pasfall giver mad og drikke til de omkring 35 gæster til konfirmationen - og det bliver i Restaurant Pasfall at sevle festen også finder sted.
Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kræftsyg mor bad om hjælp til tvillingers konfirmation: Danskerne trådte til i massevis


 

Vivi Schmidt har kræft. Og derfor bad hun for lidt tid siden om hjælp til at holde en god konfirmation for sine tvillinger, Cecilie og Alexander Schmidt. Hun stod frem i Fyens Stiftstidende, og allerede få dage efter var hun overvældet af mere end 200 henvendelser.

Det skriver fyens.dk.

Egentlig var planen, at konfirmationen skulle være holdt hjemme, og hun selv skulle have stået for det hele - men Vivi Schmidts uhelbredelige kræftsygdom er eskaleret voldsomt og satte en stopper for de planer.

Derfor bad hun fynske feststeder om hjælp til at få givet de to børn en konfirmationsdag, de aldrig vil glemme.

"Det væltede ind med henvendelser. Jeg blev simpelthen nødt til at lægge det fra mig, for det var fuldstændig overvældende," fortæller Vivi Schmidt, der i dagene efter artiklerne modtog over 200 facebookopslag, facebookbeskeder, sms'er og opkald fra hjælpsomme fynboer og andre, der havde noget at byde ind med til konfirmationsfesten, skriver fyens.dk.

"Jeg vågnede dagen efter, at artiklen var blevet offentliggjort, og en veninde skrev, at jeg skulle kigge på Facebook. Det væltede ind med beskeder til os. Så jeg løb ud til min mor, og sagde, at jeg var bare så glad," fortæller Cecilie Schmidt til fyens.dk.

Derfor har familien skullet sortere i de mange tilbud fra folk - alt fra køkkenhjælp, lån af telte, donation af drikkevarer, madlavning, lån af lokaler, håropsætning, kagebagning, kørsel til og fra kirke, musik, sangskrivning og afholdelse af hele festen på diverse restaurationer.

Danskerne har givet så meget, at festen efterhånden ligner et brag af en fest. Restaurant Pasfall i Brandt Passage i Odense bliver stedet, hvor festen finder sted. Og kokken Thomas Pasfall giver både lokaler, mad og drikke til de omkring 35 gæster.

"Og så er der blevet samlet penge ind, så jeg for første gang i mange år har haft mulighed for at sige, at de bare kunne vælge det tøj og de smykker, de gerne ville have. Det har været fantastisk," lyder det fra Vivi Schmidt til fyens.dk.


Publiceret: 16. April 2017 07:28
Leveret af Lokalavisen
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere