En livsfarlig trend er kommet til Fyn.
En livsfarlig trend er kommet til Fyn.
Foto: Mostphotos
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Livsfarlig trend: Nu skrues hjul også løse i Odense

En farlig trend, hvor hærværksmænd skruer møtrikkerne af bilens hjul, er nået til Odense


Siden årsskiftet har politiet i Danmark modtaget 40 henvendelser fra borgere om, at møtrikkerne på deres bilhjul er blevet skruet løs. Dette er tidligere blevet kaldt en livsfarlig trend, da det får hjulene til at falde af bilen, mens de kører og dermed kan forårsage stor skade på bil og billist. 

Alene i juni måned har politiet modtaget 30 af de 40 henvendelser, og nu er den farlige trend også kommet til Odense. Mandag morgen kørte en odenseaner sin bil på værksted, fordi han havde bemærket støj ved begge sine forhjul. 

På værkstedet blev manden informeret om, at han havde været udsat for den livsfarlige trend. Det seneste tilfælde får nu Fyns Politi til at komme med en opfordring til borgerne. 

"Når man kører, så vil der typisk være en bankelyd og i værste fald flytter hjulet sig, hvilket er livsfarligt," forklarer Per Lydiksen Laursen, Vicepolitiinspektør hos Fyns Politi og tilføjer.

"Man kan kontrollere sine hjul, inden man skal ud at køre. Ellers kan man købe nogle specielle bolte, som ikke kan skrues løs. Det ser man blandt andet på alufælge, som har nogle specielle bolte," siger han.

(snj)


Publiceret: 13. Juni 2017 15:15
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt