Lokalavisens redaktør Jane Thoning Callesen.
Lokalavisens redaktør Jane Thoning Callesen.
Foto: Anne Kring
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lokalavisen mener: Det starter i hjemmet, og det skal starte nu


KLUMME Vollsmose er en grøn, smuk og mangfoldig bydel i det nordøstlige Odense. Men den er også hjemsted for skandaler, ballade og læssevis af uro.

Foråret har budt på lidt af hvert: Først var der Black Army, der afpressede Odenses tatovører og efterfølgende omringede borgmester Peter Rahbæk Juel (S) på en tankstation.

Dernæst blev en dyrepasser fra Dyrenes Beskyttelse overfaldet i Vollsmose, da hun skulle hente en kat. Så blev Jane Jeginds mand udsat for vold af en 15-årig dreng med relation til Vollsmose, og ugen efter lavede en gruppe unge fra bydelen voldsom ballade i friluftsbadet.

Senest har PostNord tirsdag meddelt, at de ikke længere tør dele post ud i bydelen af frygt for sikkerheden - hvilket Fyns Politi dog er i færd med at finde en løsning på.

Millioner af skattekroner er i årenes løb blevet postet i bløde socialpædagogiske tiltag, integrationstilbud og demokratisk undervisning i måden, hvorpå det danske samfund fungerer.

Meget er heldigvis lykkedes, men når så mange utilpassede unge gang på gang skiller sig ud med trusler, vold og chikane, bør politikerne spørge sig selv, om indsatsen har den rigtige form, eller om kursen bør justeres.

Det er aldrig synd for de mennesker, der laver ballade. Det er synd for dem, det går ud over.

Hvis situationen i Vollsmose skal løses, er der behov for klar konsekvens, mærkbar straf og ikke mindst: At forældrene til de utilpassede bøller træder i karakter og tager ansvar, sådan som Araz Khan og Shahbaz Aslam argumenterer for i denne uges avis.

Samfundet kan og bør gøre en indsats, men når alt kommer til alt, nytter indsatsen kun, hvis der er opbakning fra de voksne, der dagligt har mulighed for at præge næste generation af Vollsmose-borgere.

Det starter i hjemmet, og det skal starte nu.

Med venlig hilsen

Jane Thoning Callesen

Lokalredaktør jc@lokalavisen.dk


Publiceret: 15. Juni 2017 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt