AXRG civile navn er Alexander Berg Christensen. Han har været DJ, siden han var 15 år. Pressefoto
AXRG civile navn er Alexander Berg Christensen. Han har været DJ, siden han var 15 år. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lokale bands får lov til at blomstre i Tusindårsskoven

Der er Mø og Kim Larsen, men et par lokale drenge får også chancen på Tinderbox.Tusindårsskoven fyldes med verdensstjerner fra 22.-24. juni, når den tredje udgave af Tinderbox løber af stablen. Men det er ikke kun velkendte og etablerede kunstnere, som festivalen har inviteret til at optræde i den odenseanske skov.

For Tinderbox har også vendt kiggerten fra skoven ind mod centrum af Odense, og her har festivalen fundet Odense-DJ'en AXRG, der i daglig tale hedder Alex Berg. Han har i snart et halvt år været klar over, at han på sommerens festival skal stå på den elektroniske scene Magicbox.

“Det er super, super fedt. Jeg har vidst det et stykke tid, men der gik godt nok et par uger, før det gik op for mig, hvad det egentlig betød,” siger den 24-årige DJ.

Han skal dele scene med nogle af de største kunstnere i den elektroniske genre som Nora En Pure, Martin Solveig og Galantis. Selvom det er nogle store navne, så er de ikke ukendte for den odenseanske kunstner.

Flere af de store har fået øjnene op for Alex Bergs musik, som de har spillet til egne koncerter rundt om i verden. Selv Martin Garrix, der må siges at være det største elektroniske navn og ham der lukker festivalen i år, har sat Bergs musik på til sine koncerter.

Med under to uger til entréen på Magicbox, som Alex Berg beskriver som den største scene han indtil videre har skullet spille på, så har nervøsiteten endnu ikke indfundet sig.

“Jeg glæder mig mest af alt. Der er ikke den vilde nervøsitet, men jeg er meget spændt og ser egentlig bare frem til at få lov at fyre den af,” siger han.

Alex Berg eller AXRG, som du kan kende ham under festivalen, har endnu ikke lagt sidste hånd på hans optræden, som bliver et deep house-mix. Han løfter sløret for fem af sine egne produktioner til koncerten, der er programsat til lørdag klokken 15.00 på Magicbox.


Band Battle-vindere

AXRG er ikke den eneste mindre kunstner med odenseansk islæt på sommerens Tinderbox.

Festivalen afholdte en såkaldt Band Battle, hvor lokale og upcoming bands fik mulighed for at vinde en optræden på Tinderbox' nye Scene 4.

På tre odenseanske spillesteder skulle der findes en vinder ud af ti optrædener, og på Kansas City vandt rockgruppen A Man From Jupiter. Bandets fire gutter kender hinanden fra gymnasietiden i Slagelse, men to af gruppens medlemmer er siden flyttet til Odense, og de glæder sig til at spille på en større scene, end det før har været tilfældet.

“Vi er ved godt mod, men det er første gang, vi spiller så stort og tjekket et job. På Scene 4 spiller vi samme sted som eksempelvis Saveus og det giver pludselig høje forventninger, men det er en god motivationsfaktor,” siger Mathias Skov, der spiller trommer i A Man From Jupiter.

Han og bandet er meget tilfredse med at få lov at være i det udstillingsvindue, som en koncert på Tinderbox kan være for et ikke-etableret band.

“Vores mål er at blive hørt og anerkendt - det kan være svært at finde et ståsted, for der er så mange om buddet, så den her mulighed betyder alverden for os,” vurderer trommeslageren.

Ligesom for AXRG, så gik der lidt tid før det egentlig gik op for bandet, at de skulle stå at optræde på Tinderbox.

“Det tog lige to dages tid, før vi fattede, at vi rent faktisk skulle spille på Tinderbox.”

A Man From Jupiter spiller på Scene 4 lørdag kl. 14:05.

A Man From Jupiter består af de fire gymnasievenner Mathias, Oliver, Benjamin og Jeppe. Pressefoto
A Man From Jupiter består af de fire gymnasievenner Mathias, Oliver, Benjamin og Jeppe. Pressefoto

Publiceret: 16. Juni 2017 08:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt