Odense Bibliotekerne samler ind til Danmarks Indsamlingen med gode gerninger og opfordrer alle børn til at hjælpe dem.
Odense Bibliotekerne samler ind til Danmarks Indsamlingen med gode gerninger og opfordrer alle børn til at hjælpe dem.
Foto: Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Opråb til alle Odenses børn: Hjælp verdens fattigste ved at tage en lille tjans

Hjælp mor med opvasken eller fej fortovet for naboen, så donerer Ole Kirks Fond nemlig 25 kroner til årets Danmarks IndsamlingTag sunde snacks med til hele klassen, ryd naboens indkørsel for sne, eller gå til købmanden for dine forældre, når de står midt i aftensmaden og mangler en liter mælk. Odense Bibliotekerne sender en kærlig opfordring ud til alle børn i Odense om at gøre gode gerninger for dem, de holder af.

Til og med 3. februar kl. 12 donerer Ole Kirks Fond, LEGO-familiens almennyttige fond, nemlig 25 kroner til årets Danmarks Indsamling, hver gang et barn gør en god gerning. Og alle der deltager får et armbånd som tegn på deres indsats. Det meddeler Odense Bibliotekerne i en pressemeddelelse. 

Odense Bibliotekerne går sammen med landets øvrige børnebiblioteker, DR Ramasjang & Ultra og LEGO-familiens almennyttige fond, Ole Kirks Fond, ind i kampen for at samle ind til Danmarks Indsamling 2017. Og dette vil de gerne i samarbejde med alle danske børn. 

”Om man bruger to minutter på at hjælpe sin klassekammerat med at løse et regnestykke eller to timer på at hjælpe sine forældre med lørdagsrengøringen, så giver den gode gerning 25 kroner til årets Danmarks Indsamling. Penge, som kan gøre en afgørende forskel for børn, der sjældent eller nærmest aldrig får et ordentligt måltid. Derfor håber vi, at rigtigt mange børn indleverer gode gerninger her på et af Odenses folkebiblioteker frem mod den 4. februar,” fortæller Anne Teglgaard Madsen, Teamleder v. Odense Bibliotekerne.


Hvordan registreres en god gerning?

Ens gode gerning kan nemt registreres ved at hente et skema på biblioteket, på www.dr.dk/ramasjang eller www.dr.dk/ultra, udfylde det og aflevere det igen på det lokale bibliotek senest den 3. februar kl. 12. 

Store som små gode gerninger tæller og udløser 25 kroner hver til indsamlingen. Ole Kirks Fond dækker op til 10 millioner kroner. Alle deltagende børn modtager et armbånd (så længe lager haves), hvilket er nyt i år, som et symbol på deres indsats. 

"Vi vil gerne skabe et landsdækkende fællesskab blandt de mange tusinde børn, der gør gode gerninger," forklarer redaktør på Ultra Nyt, Tommy Zwicky og fortsætter:

"Med armbåndet får vi tydeliggjort historien om, at danske børn er med til at gøre en forskel. Jeg håber, man vil se armbånd på børn i gadebilledet, i skolen, på biblioteket – ja over det hele - og at det kan være med til at skabe et fællesskab blandt alle dem, der deltager. At man kan se, man er en del af noget større."


Publiceret: 11. Januar 2017 08:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

ANNONCER
Se flere