Gummi T på Odense Teater. Et sikkert hit for store og små.
Gummi T på Odense Teater. Et sikkert hit for store og små.
Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Redaktionen anbefaler: Fire oplevelser i den kommende uge

Redaktionen anbefaler
Hver uge tipper Lokalavisen Odense dig til fire gode kulturoplevelser. Denne uges anbefalinger serveres af lokalredaktør Jane Thoning Callesen, der er opvokset i Jylland, men har været odenseaner siden 2004.
Hun bor i et byhus ved Ådalens grønne områder med sine tre børn på 3, 6 og 8 år og bruger en del tid på at hoppe i trampolin og bygge LEGO. Jane cykler Odense tynd på en lyseblå ladcykel, som er lastet med børn, indkøbsposer og madkasser. Hun interesserer sig for socialpolitik, musik, bæredygtighed og byens udvikling.

Lokalavisen Odenses redaktør Jane Thoning Callesen guider dig til byens oplevelser

Anmelderne har skamrost Odense Teaters opsætning af Ole Lund Kirkegaards fortælling om drengen Ivan Olsen, der bliver til Gummi Tarzan. “Der er masser at grine af for både børn og voksne, når de pinlige og akavede situationer står i kø,” skrev Jyllands-Postens anmelder for eksempel og kvitterede med en regn af stjerner.

Hjemme hos os har vi for længst både læst bogen og set den animerede film om drengen med de magiske kræfter, men teatrets formidlingsform er helt unik, og derfor vil jeg skynde mig at købe billetter, inden det er for sent. Forestillingen spiller på Sukkerkogeriet frem til den 26. februar. Stykket varer 1 time og 10 minutter. Der er entré. Billetter fås på www.odenseteater.dk.

 

 


Folk og Røvere i Kardemommeby

Gummi Tarzan er dog ikke den eneste børnebogsklassiker, der for tiden kan opleves på de skrå brædder. Thorbjørn Egners fortælling om Folk og Røvere i Kardemommeby, der sættes op af H.C. Andersen festspillene, får præmiere onsdag 11. januar. Vi kan glæde os til festlige sange, danseoptrin og flotte kostumer i selskab med Kasper, Jesper og Jonatan, sure tante Sofie, godmodige politimester Bastian og alle de andre.

Forestillingen spiller på Magasinet frem til 22. januar og varer 2 timer. Der er entré. Se mere på www.hcandersenfestspillene.dk.


Torvedage

Sortebrødre Torv i Odense er et helt fantastisk sted, og jeg vil gerne slå et slag for, at du slår vejen forbi. Hver onsdag og lørdag fra kl. 07 til kl. 13.30 er der nemlig torvedage med et væld af boder, hvor du kan købe alt fra blomster og grøntsager til gourmetpølser, fisk og lækre oste.

Der er altid en glad og varm stemning på toget, og stadeholderne uddeler ofte gratis smagsprøver til børn. Så føles foråret pludselig ikke så langt væk. Bonustip: Arbejder du i bymidten, kan du med fordel cykle forbi torvet om onsdagen, inden du møder på arbejde. Det er en herlig måde at starte dagen på.


Til søs med Mikkel Beha

Familien Beha Erichsen og farfar Troels Kløvedal kender vi blandt andet fra TV-programmerne om familiens båd Havana. Tirsdag 10. januar kommer Mikkel Beha til Odense og holder foredrag i Carl Nielsen-salen i Odense Koncerthus.

Han vil vise billeder fra verdenshavene og klip fra tv-serien Kurs Mod Fjerne Kyster. Og så fortæller han selvfølgelig om alt det, vi ikke ser på tv. Billetter fås gennem www.tikko.dk. Der er entré.


Publiceret: 06. Januar 2017 08:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

ANNONCER
Se flere