Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Redaktøren anbefaler: Fire oplevelser, du ikke må gå glip af

Gratis besøg på Fyrtøjet, et sushikursus, sommerdans og en elektronisk festival - det kan anbefales!

Redaktøren anbefaler

Hej! Jeg hedder Jane Thoning Callesen, jeg er 33 år og redaktør på Lokalavisen Odense. Jeg har hver uge fornøjelsen af at udvælge fire begivenheder, der fortjener særlig omtale. Jeg er opvokset ved Vejen i Jylland, men efter en journalistuddannelse på SDU og 14 år i Odense føler jeg mig efterhånden som en indfødt. Jeg bor i et byhus ved Ådalen med mine tre børn på 3, 6 og 8 år og deltager aktivt i byens kulturliv. Du kan fange mig på jc@lokalavisen.dk, hvis du har ros, kritik eller tips til gode historier.

Gratis besøg på Fyrtøjet

For fem år siden, da mit ældste barn var tre år, opdagede jeg ved et tilfælde en af de mest magiske børneattraktioner, Odense har. Fyrtøjet, En intens og inderlig hule af rolleleg, klæd-ud-tøj, kulisser og H.C. Andersens eventyr, hvor man nemt kan fortabe sig i timevis.

I år er det 20 år siden, Børnekulturhuset Fyrtøjet første gang slog dørene op, og det fejres lørdag 17. juni med gratis entre, kagemand, saftevand og Fyrtøjsflag til børnene. Og så bliver der fortalt folkeeventyr.

“H.C. Andersen elskede eventyr fra alle verdens lande. Han lyttede til dem som barn, og han læste dem som voksen med glubende appetit. Kom og nyd den levende fortælling kl. 12 og kl. 14 og del dagen med os!,” opfordrer Fyrtøjets personale, som dog samtidig advarer om, at der kan opstå kø ved indgangen, så det er nok fornuftigt at væbne sig selv og poderne med et drys tålmodighed, inden man tager afsted.

 


Asian Culture Festival

Området ved Brandts danner i weekenden 16-17. juni ramme om Asian Culture Festival, der løber af stablen for andet år. Her kan man for eksempel smage på asiatisk mad, opleve kampsport, se nepalesisk dans og deltage i en sushiworkshop. Sidstnævnte mener mine børn i dén grad, jeg trænger til.

Sætningen 'mor, du laver elendig sushi' er hyppigt udtalt i Casa Callesen! Jeg synes, det er superfedt, at Odense er så mangfoldig og danner ramme om så mange forskellige begivenheder, og Asian Culture Festival fortjener masser af gæster og hype, så læg endelig vejen forbi, hvis du alligevel er i bymidten fredag og lørdag.


Sommerdans i Eventyrhaven

Eventyrhaven bag Odense Domkirke har siden 2002 budt op til sommerdans hver sommer, og nu er det atter tid til at rytmeryste kroppen. I år kan du kigge på eller danse med alle tirsdage, torsdage og fredage kl. 18-21 frem til 31. august.

Tilmelding er ikke nødvendig, man skal bare møde op - så står en række af byens danseforeninger klar til at undervise nybegyndere og øvede i forskellige danse. Det er helt gratis og man bestemmer selv, om man vil danse med eller kigge på. Bliver man tørstig eller sulten, kan der købes forfriskninger i Café Siesta.


Riddimfestival

Ansgar Anlæg er en smuk, grøn oase, og fredag 16, til lørdag 17. juni bliver den endnu smukkere end sædvanligt, når årets Riddimfestival indtager bøgetræerne med et væld af den såkaldte soundsystem-kultur musik.

Det er især genrer som reggae, dancehall og hiphop, der kan nydes, i samspil med boder, workshops, streetkunstnere og masser af dansere. På plakaten står der navne som Crackhouse, Okkult Crew og W.M.P., og der er fri entré for alle, der har lyst til at opleve en dosis anderledes musik.


Publiceret: 16. Juni 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt