Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Redaktøren anbefaler: Otte ideer til din påskeferie

Koncerter, museumsbesøg og påskelam - eller hvad med en tur på Segway? Lokalavisen guider til feriens oplevelser

Redaktøren anbefaler

Anbefalingerne til påskeferien er skrevet af Jane Thoning Callesen, redaktør på Lokalavisen Odense.  

Fange hende på jc@lokalavisen.dk, hvis du har ros, kritik eller tips til gode historier.

Tag på museumsbesøg

Der er masser af sjove påskeferie-aktiviteter på Odenses museer og kulturinstitutioner. Den Fynske Landsby, Børnekulturhuset Fyrtøjet, Odense ZOO, Møntergården og Jernbanemuseet er blandt de steder, det er oplagt at gå på opdagelse hos.

Trænger man til frisk luft og sejlads efterfølgende, har Odense Aafart en enkelt påskeafgang om dagen i perioden torsdag 13. april til mandag 17. april. Der sejles kl. 13 fra Munke Mose mod Fruens Bøge.


City Bois på Magasinet

Over 100 piger lå hele natten i kø foran Magasinet, da Citybois sidst gav koncert i Odense. Nu er X-Factor-duoen på vej igen og gæster Magasinet lørdag 15. april kl. 20. Drengene kan efter eget udsagn næsten ikke vente med at møde pigerne, og de lover i klassisk 'Bois-lingo' at have “masser af PAT ting i ærmet.”

Der er lagt op til gensyn med kendte hits som “Purple Light” og “Things We Do”, og mon ikke salen bliver fyldt med spændte piger i alderen 6 år og opefter? Min egen datter ville i hvert fald elske at deltage. Der er entré.

Foto: Per Bille / www.ry-foto.dk

Besøg Sanderumgaards smukke have

12 kilometer sydøst for Odense, mellem Fraugde og Davinde, finder man den fynske herregård Sanderumgård. Familien Vind, der bor på godset, slog i 2010 dørene op til en 15 hektar stor herregårdshave i engelsk stil.

En gåtur rundt i haven på egen hånd tager cirka en time, og man må gerne medbringe picnickurv og tæpper. Betalingsautomat, der tager dankort og mønter, findes ved indgangen. Entré 60 kroner for voksne, gratis for børn under 18. Der er åbent fra 11-17. Lukket mandag, medmindre mandag er en helligdag. Læs mere på www.sanderumgaard.dk.


Pilgrimsvandring i Stavisådalen

Næsby Kirke og sognepræst Marie Holm inviterer mandag 17. april kl. 8-10 på det, de kalder en mini-pilgrimsvandring. Turen går rundt i Stavisådalen med start fra Næsby Kirke. Undervejs synger man salmer, reflekterer over påskens budskab og spiser rundstykker og drikker kaffe.

Efter gåturen kan man deltage i kirkens gudstjeneste, der begynder kl. 10. Alle er velkomne, uanset hvilket sogn man tilhører.


Fårets dag: Klap et påskelam

15 fynske fåreavlere slår lørdag 15. april kl. 10-16 stalddørene op for alle, der har lyst til at klappe et påskelam og blive klogere på får. Adresserne kan ses på Fynske Fåreavleres hjemmeside, men tæt på Odense kan følgende to steder anbefales: 

Birgitte Staun på Ravnholmvej 11 i Vissenbjerg samt Keld Frandsen på Raadbyvej 44 i Agedrup. Det er gratis at deltage. Flere steder vil der være aktiviteter som fx fåreklipning og karting af uld. Tag gerne hele familien med.


Segway-ræs i Bilka

I samarbejde med Egeskov Slot har Bilka Odense bygget en bane, der i påskeferien skal bruges til segway-ræs. Det små sjove kørende hjul, som man står oprejst på, kan prøves ved Bilka 11. april mellem kl. 11 og 15. Man får en magisk kappe og hjelm på, og bliver lært op af segway-mesteren forud for forhindringerne.

Det er gratis at deltage, og der kræves ingen forhåndstilmelding. Man skal være fyldt 10 år og være mindst 135 cm høj for at deltage.


Foredrag med Jakob Olrik

Sexologen Jakob Olrik har efter eget udsagn været sammen med mere end tusind kvinder. Han har blandt andet haft et lidenskabeligt forhold til en luksusprostitueret, som han skildrer i romanen “Natsværmer”.

Netop nu er han aktuel med foredraget “Kvinde, kend din mand”, der kommer ind på, hvorfor nogle mænd ikke tør binde sig, mens andre frygter at blive forladt. “Så tøser, kærester, mødre, og alle jer andre – kom til en aften, der for altid vil ændre jeres liv”, lyder det fra Jakob Olrik. Foredraget finder sted 11. april kl. 19-20 i Magasinet. Der er entré.


Koncert med Duné

Det danske rockband Dúné, bestående af barndomsvennerne Piotrek Wasilewski, Ole Bjórn og Mattias Kolstrup, giver nu koncert i Odense. De har ligesom Mads Langer og Carpark North gået på Skive musikskole, og siden har de vundet adskillige danske priser og turneret verden rundt. I 2015 deltog forsanger Mattias Kolstrup i TV 2-programmet Toppen af Poppen, hvor han især gjorde sig bemærket med sin fortolkning af Lars Lilholts “Kald det Kærlighed”.

For tiden er Duné aktuelle med albummet Delta, som i GAFFAs anmeldelse fik prædikatet “et stilsikkert storbydrama” og hele fire stjerner. Mit eget yndlings-Dunénummer er “Dry Lips”, som Mads Langer i øvrigt har lavet en ultrafin coverversion af. Koncerten med Duné kan opleves på Posten onsdag 12. april kl. 20.


Publiceret: 10. April 2017 07:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere