Foto: Google Maps
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Redningskrans på vej til Hauge Gruppen

Efter flere års kamp er der endelig udsigt til, at Hauge Gruppen får lov til at udvide

Af Jane Thoning Callesen


På Bladstrupvej i den nordlige del af Odense ligger Hauge Gruppen, som blandt andet laver VVS og stålarbejde. Virksomheden er placeret i det, der betegnes som en landzone, og planloven har i mange år spændt ben for Hauge Gruppens ønske om at udvide.

Men nu er der håb forude, oplyser beskæftigelsesrådmand Steen Møller (K) og by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) til Lokalavisen Odense.

Som en del af arbejdet med planloven vil regeringen nemlig fremsætte et lovforslag, der giver byrådet mulighed for at dispensere i sager som den med Hauge Gruppen.

En god nyhed, mener begge rådmænd, for hvis ikke Hauge Gruppen får mulighed for at udvide, er der risiko for, at virksomheden med over 100 arbejdspladser må flytte et andet sted hen.

Hvis lovforslaget derimod går igennem, kan Hauge Gruppen blive i Odense og udvide med endnu flere arbejdspladser - til gavn for byen.

"Det har været en lang og sej kamp, og det er fedt, at det nu ser ud til at lykkedes," siger Steen Møller.

"Vi har som enigt byråd arbejdet på at kunne hjælpe Hauge Gruppen siden sidste årti. Gruppen ligger i et meget udbygget drivhusområde, og en udvidelse vil på ingen måde skade omgivelserne".


Jegind: Reglerne er for rigide

Jane Jegind (V) deler Steen Møllers begejstring og revser desuden planloven for at være for rigid. 

"Der er meget langt mellem de rigide regler i planloven og virkelighedens verden, og det er 

derfor glædeligt, at regeringen nu lytter til kommunernes behov," siger hun. 

"Jeg har selv stået med begge ben ude ved Hauge Gruppen. Virksomheden er ikke til gene for nogen. En udvidelse af den vil skabe arbejdspladser og være en stor gevinst for Odense. Såfremt regeringens forslag bliver vedtaget, håber jeg meget, at et samlet byråd vil bakke op om at give Hauge Gruppen mulighed for at udvide." 

Lokalavisen har også talt med Steffen Andreasen, administrerende direktør i Hauge Gruppen. Han ønsker ikke at udtale sig om sagen, før forslaget er endeligt vedtaget.


Publiceret: 16. Maj 2017 14:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

ANNONCER
Se flere