Reddere fra Bios-tiden har længe ventet på en afgørelse for deres lønkrav. Region Syddanmark har besluttet at anerkende 47 af de 66 millioner kroner, der er krav for.
Reddere fra Bios-tiden har længe ventet på en afgørelse for deres lønkrav. Region Syddanmark har besluttet at anerkende 47 af de 66 millioner kroner, der er krav for.
Foto: Mostphotos
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Regionen skylder Bios-reddere 47 millioner kroner

Region Syddanmark har gennemgået de bagudrettede lønkrav fra tidligere reddere i Bios. Her anerkender regionen 47 af de 66 millioner, redderne har anmeldt
Reddere fra det tidligere ambulancefirma Bios, som i dag arbejder i Ambulance Syd, har anmeldt krav om bagudrettet løn for 66 millioner kroner fra Bios-tiden til Region Syddanmark. Dette har regionen gennemgået og behandlet, og redderne får nu svar på, hvor meget Region Syddanmark anerkender og udbetaler. 

I alt har Region Syddanmark fået 489 sager ind af døren, og ud fra dem har regionen besluttet at udbetale 47 millioner kroner til de tidligere reddere.

"Regionsrådet har besluttet, at regionen anerkender alle berettigede og dokumenterede krav, og derfor er jeg også rigtig glad for, at vi nu er klar med en afgørelse. Det har været en stor opgave at gennemgå og behandle alle sagerne, for de er hver især komplekse – men nu er vi igennem dem og senest på torsdag får medarbejderne svar på, hvordan de står," siger Rikke Vestergaard, koncerndirektør i Region Syddanmark, i en pressemeddelelse. 


Ikke alle lønkrav godkendes

Ud af de 66 millioner kroner, som kravene udgør, har regionen godkendt 47 millioner, hvilket svarer til 71 procent. Her udgør krav om feriepenge og afspadsering cirka 28 millioner kroner. Da de tidligere reddere hos Bios i dag arbejder i Ambulance Syd, bliver kravene om afspadsering og feriepenge videreført til afspadsering og ferie til afholdelse. 

Det vil sige, at Region Syddanmark kun udbetaler 19 millioner kroner, som vil blive udbetalt snarest. Der er imidlertid også medarbejdere, der bliver mødt af krav om tilbagebetaling, fordi de har fået udbetalt acontobeløb, som overstiger deres krav. Tilbagebetalingen vil blive modregnet på afspadseringskontoen eller efter aftale.


Krav uden dokumentation er afvist

Det er kun de krav, som har haft dokumentation, der er anerkendt af Region Syddanmark. Alle udokumenterede krav er blevet afvist, hvilket løber op i krav for 19 millioner kroner. Det er hovedsageligt krav om manglende løn, afspadsering, uberettiget ferietræk og kørsel, hvor regionen vurderer, at kravet ikke er berettiget eller dokumenteret.

I dag og i morgen holder regionen møder rundt på stationerne, så medarbejderne kan få klarhed eller stille spørgsmål til, hvordan sagerne er blevet gennemgået og behandlet. 


Publiceret: 09. Januar 2017 12:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

ANNONCER
Se flere