Jan Pytlick er havnet i modvind efter udtalelser om spilleres graviditeter.
Jan Pytlick er havnet i modvind efter udtalelser om spilleres graviditeter.
Foto: Krebs Fotografi og Film
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Spillerforening: Pytlick ville ikke have graviditeter

Den tidligere danske kvindelandsholdstræner Jan Pytlick har udtalt sig i problematiske vendinger om sine spilleres graviditeter.


Odense Håndbolds cheftræner har ifølge TV2 sagt til sine spillere, at han ikke ønsker, at flere af Odense Håndbolds spillere bliver gravide i deres kontraktperiode med klubben.

Den oprustende Odense-klub har flere spillere, der ikke er i stand til at spille på grund af graviditet, og det er altså det, som den tidligere landstræner er utilfreds med. 

Det er ifølge direktør i Håndbold Spiller Foreningen, Michael Sahl Hansen, uacceptabelt. 

"Vi er blevet orienteret om, at Jan Pytlick har sagt, at det ikke var velanset og accepteret, at man som kvindelig ansat i Odense Håndbold blev gravid i løbet af kontraktperioden med klubben. Uanset om du siger det her med et smil på læben, så er det her alvorlige sager," siger Michael Sahl Hansen til TV2 Sport. 

I Odense Håndbold har bestyrelsen allerede haft fat i Pytlick.

"Jeg kan bekræfte, at Jan Pytlick og jeg har været i dialog omkring hændelsen," fortæller bestyrelsesformand Jørn Bonnesen. 


En sag af alvorlig karakter

Pytlicks udtalelser er, ifølge spillerforeningen, noget der går for tæt på, hvad der ikke er tilladt.

"Det er klart, at sådan noget som det her ligger i forhold til ligebehandlingsloven. Direkte at gå ind og diktere, at det ikke er velanset at blive gravid, det er simpelthen ikke en adfærd vi kan stå inde for," siger Michael Sahl Hansen. 


Publiceret: 16. Marts 2017 09:30
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

ANNONCER
Se flere