Mogens Hagelskær, direkte for Odense Letbane.
Mogens Hagelskær, direkte for Odense Letbane.
Foto: Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Støtten til Odense Letbane daler: Men flere er stadig for projektet

Ny meningsmåling viser, at flertallet af odenseanerne stadig bakker om letbanen, men opbakningen er nedadgåendeEfter et år og ni måneder med gravearbejde på grund af ledningsflytninger, forstærkninger af broer og forlængelse af tunneller, er odenseanernes opbakning til letbanen nedadgående. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Odense Letbane, der fornylig har fået udført en meningsmåling blandt byens borgere.

I 2015 støttede 58 procent af odenseanerne letbanen – i 2016 var 45 procent positive eller meget positive overfor det store byggeprojekt. Andelen af negative eller meget negative var til sammenligning 38 procent.

”Det er forventeligt, at når gravearbejdet stiger i omfang – hvad det virkelig har gjort i det forgangne år - så daler opbakningen også. Det er en tendens, vi har fået bekræftet fra både Århus Letbane, som er tæt på åbning, fra Manchester, Bergen og Nottingham. Jeg glæder mig dog ved, at der stadig er flere, der støtter letbanen end det modsatte. Samtidig hører vi fra andre letbaneprojekter, at når man går i gang med at lægge skinner, rejse master og bygge perroner, så stiger opbakningen støt og roligt igen, fordi folk så kan se, hvad det hele ender med og begynder at glæde sig. Under ledningsflytningerne foregår det hele jo nede i jorden og bagefter er der bare asfalt på vejen igen som før,” forklarer Mogens Hagelskær, administrerende direktør for Odense Letbane P/S.


Foruden den årlige Megafon-meningsmåling blandt 400 odenseanere og 200 erhvervsvirksomheder bredt, så gennemfører letbanens kommunikationsafdeling løbende spørgeskemaundersøgelser hos naboerne til arbejdet. Når resultaterne sammenlægges for alle strækninger, hvor der foregår arbejde, så er opbakningen større hos naboerne end hos den generelle odenseaner. 55 procent af naboerne bakker op om letbanen.

"Det er en markant og interessant forskel. Dem, som vi generer allermest – de er allermest positive overfor vores projekt. Det kan både skyldes, at vi koncentrerer kommunikationsindsatsen overfor naboerne, men måske også, at naboerne er blevet opmærksomme på, at det også er dem, som vil få de største fordele af letbanen, når den er færdig. Både i form af nem og behagelig offentlig transport lige uden for døren, men også i form af værdistigninger på ejendomme og boliger samt øget omsætning i butikkerne”, siger direktør Mogens Hagelskær.

Odense Letbane forventes at være færdigbygget og gå i drift i slutningen af 2020.

Det infrastrukturelle projekt har et samlet budget på cirka tre milliarder kroner. Odense Kommune betaler selv omkring 1,8 milliarder kroner.


Publiceret: 11. Januar 2017 10:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

ANNONCER
Se flere