Der er tilfredshed med sygeforløbene i Region Syddanmark
Der er tilfredshed med sygeforløbene i Region Syddanmark
Foto: Mostphotos
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tilfredshed med forløbet for syddanske patienter

De syddanske sygehuse får gode karakterer af patienterne, hvor langt de fleste er tilfredse med det samlede forløb.



Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUO) offentliggøres i dag, og i den er både fødende, psykiatriske og patienter med kropslige sygdomme spurgt til deres oplevelser og tilfredshed med deres sygeforløb i efteråret 2016. 

Rapporten viser, at langt de fleste patienter har en positiv oplevelse af deres samlede forløb i den syddanske psykiatri. 

Særligt er patienterne tilfredse med den øgede inddragelse i psykiatrien, og det glæder Thies Mathiasen, der er formand for psykiatri- og socialudvalget.

"Vi har længe haft stort fokus på at give patienterne mere indflydelse på egen behandling, så det er godt, at patienterne også mærker det i hverdagen. Særligt de indlagte patienter svarer, at de oplever mere inddragelse, og det tilskriver jeg i høj grad psykiatrisygehusets patient- og pårørendepolitik, hvor inddragelse og samarbejde står helt centralt," siger Thies Mathiasen i en pressemeddelelse. 


Trygge og tilfredse mødre

Nybagte mødre er tilfredse med den oplevelse de havde, da de fødte på et syddansk sygehus. 

Hele 93 procent af de nybagte mødre i Region Syddanmark er positive eller meget positive over forløbet. Samtidig mener de, at de bliver forberedt tilstrækkeligt, så de kan vende trygt hjem fra sygehuset. 


Tilfredshed fra formand

Det vidner altså om en generel tilfredshed med sygehusene, og det er formand for sundhedsudvalget i Region Syddanmark tilfreds med.

"Samlet set tegner der sig et billede af, at vi er rigtig godt med i Region Syddanmark, og patienterne oplever en god og sammenhængende behandling. Men går man nærmere ind i tallene vil man også se, at der er store forskelle fra sygehus til sygehus. Og her er det oplagt at bringe den syddanske forbedringsmodel i spil. For det er åbenlyst, at der er meget, vi kan lære af hinanden på tværs," siger Poul-Erik Svendsen (S) i en pressemeddelelse. 


Publiceret: 15. Marts 2017 09:16
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Odense
Seneste
Lokalavisen Odense
Mest læste
Lokalavisen Odense
112
ERROR: Macro disqus is missing!