Borgmester Peter Rahbæk Juel og rådmand Jane Jegind er enige om, at servicen fra Odense Letbane skal være i orden, så berørte borgere føler sig godt behandlet.
Borgmester Peter Rahbæk Juel og rådmand Jane Jegind er enige om, at servicen fra Odense Letbane skal være i orden, så berørte borgere føler sig godt behandlet.
Foto: Mostphoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Toppolitikere om Tarup-sagen: Borgere skal ikke havne i klemme

Peter Rahbæk Juel (S) og Jane Jegind (V) lytter til kritikken fra familien i Tarup og påpeger, at servicen fra Odense Letbane skal være i orden

I februar 2011 blev Odense Letbane vedtaget af et enigt byråd.

Der var altså fuld opbakning til det store byggeprojekt til cirka tre milliarder kroner, hvor 14,5 kilometer spor anlægges fra Tarup i nord til Hjallese i syd.

Men en del private borgere i Odense er allerede nu blevet berørt af byggeriet. Heriblandt familien Arndal fra Rugårdsvej 264 i Tarup, der bliver nærmeste nabo til en stor transformerstation og en høj støttemur. 


Rystet

Familien er rystet over den kommunikation som anlægsselskabet Odense Letbane, der er 100 procent ejet af Odense Kommune, står for.

Jane Jegind (V), rådmand for By- og Kulturforvaltningen, er ked af, at Martin og Jannie Arndal ikke har haft en god oplevelse med Odense Letbane.

“De føler sig voldsomt klemt, og det er en dybt beklagelig situation at se dem i. Jeg har også opfordret Peter Rahbæk Juel, som er den øverst ansvarlige til at holde et møde med dem for at lytte til deres bekymringer,” siger Jane Jegind. Rådmanden var en af de tre lokale politikere, der i første omgang svarede tilbage på den mail, som Martin og Jannie Arndal sendte til hele byrådet.

Læs mere: Letbanen lusker ting ind ad bagdøren


Borgmesteren på banen

Noget tid efter meldte borgmester Peter Rahbæk Juel (S) sig også på banen. Ifølge borgmesteren har han startet en dialog med familien, og han er også villig til at holde et møde med dem, hvis de har brug for det.

“Det, jeg kan gøre, er i virkeligheden det samme som Jane Jegind. Vi har truffet den samme beslutning om at opføre en letbane, og vi har besluttet, at det er Odense Letbane, der står for kommunikationen i forhold til naboer og ekspropriation. Som borgmester har jeg derfor en forventning om, at de står for en god service overfor de berørte borgere, så de ikke kommer i klemme,” påpeger han og uddyber:

“Der er nedsat en taksationskommisson, som på retfærdig vis skal kompensere de private borgere, der udsættes for tab. Det er en uvildig instans, og det er, hvad jeg kan forholde mig til.”


Politisk drilleri

Peter Rahbæk Juel forstår ikke, hvorfor Jane Jegind ikke selv har forsøgt at holde et møde med familien Arndal.

“Hun kunne også selv tage initiativ – jeg kan som sagt ikke gøre mere end hende. Og i øvrigt synes jeg ikke, at sådan en sag bør kalde på et politisk drilleri fra hendes side,” siger han, hvortil Jane Jegind svarer:

“Hvis han vil gemme sig bag beskyldninger om valgkamp, så er jeg skuffet over, at han ikke tager vores borgere mere alvorligt. Vi skal lytte til dem – både når der er lette og svære problemstillinger,” siger hun.

Efter avisens deadline er familien-Arndal blevet ringet op af borgmester Peter Rahbæk Juel. Han vil tage kontakt til Odense Letbane for at arrangere et møde, så der kan findes en god løsning på sagen.


Publiceret: 11. Maj 2017 13:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

ANNONCER
Se flere