Ansatte har klaget over dødskryds ved OUH
Kilde: TV2 Fyn via Ritzau
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

VIDEO: Ansatte klagede over dødskryds ved OUH

I september sendte ansatte en klage til kommunen omkring trafiksituation i området ved Odense Universitetshospital, hvor en ung kvinde mistede livet onsdag
Onsdag aften mistede en 22-årig kvinde livet, efter hun var blevet påkørt på sin cykel onsdag morgen i et kryds ved Odense Universitetshospital (OUH). Nu viser det sig ifølge TV 2/Fyn, at ansatte ved OUH i september forsøgte at råbe kommunen op og bad dem om at gøre noget ved trafikområdet omkring sygehuset, fordi - som det hedder i klagen:

"Det er ét stort virvar, og det er kun et spørgsmål om tid, før en person mister livet," skrev Helle Bondo Hansen sekretær ved OUH, som står bag den skriftlige klage til Odense Kommune.

Ifølge Helle Bondo Hansen er det noget, man ofte taler om blandt de ansatte på sygehuset. Det var også derfor, hun sidste år valgte at skrive til kommunen på vegne af hende selv og sine kollegaer. 

"Så sent som mandag eftermiddag snakkede jeg med min veninde, da vi cyklede hjem, om hvem der skulle lade livet. Det var bare et spørgsmål om tid, og så skete det der om morgenen. Og vi har snakket om det i flere år. Derfor skrev jeg til kommunen sidste år, men jeg hørte ingenting," siger Helle Bondo Hansen. 


Svært at orientere sig

Den unge kvinde, som onsdag aften mistede livet, blev ramt i et venstresving i krydset ved J.B. Winsløws Vej og Kløvervænget i Odense. Klagen, som Helle Bondo Hansen sendte til Odense Kommunes kontor for byrum og mobilitet den 2. september 2016, drejer sig dog om et andet kryds. 

Hun klagede konkret over krydset længere henne, hvor J.B. Winsløws Vej møder Falen og over strækningen mellem de to kryds.

I klagen skriver hun, at eftersom bilerne må parkere på begge sider af vejen på både på J.B. Winsløws Vej og Falen, så er der ikke plads til cyklisterne. I myldretiden er det derfor svært for cyklister og biler at orientere sig om noget som helst og svært at kunne dreje til venstre mod ringvejen eller højre mod centrum. 

I mailen til kommunen skriver hun ifølge TV 2/Fyn blandt andet:

"Dette her haster og kan ikke gå stærkt nok."

"Det har stået på i flere år, og jeg kan ikke forstå, der ikke er lavet et lyskryds for længe siden. I skal prøve at komme ud og se situationen en mandag, tirsdag eller onsdag fra kl. 15.15-16.00. Måske der først vil ske noget, når der er lig på bordet?"

Men Helle Bondo Hansen fik aldrig svar fra kommunen. 


Ulykkekrydset er lige så farligt

Selvom klagen handlede om et andet kryds, så mener Hanne Bonde Hansen og hendes kollega Lene Eybye, at krydset, hvor den unge kvinde mistede livet, er lige så farligt, fordi problemet findes i hele området, hvor folk kører til og fra sygehuset. 

"Problemet er, at der er så mange medarbejdere her på OUH, der skal frem og tilbage på samme tidspunkt. Man kører med livet i hænderne som cyklist," siger Lene Eybye. 

Helle Bondo Hansen tror godt, at ulykken kunne have været undgået. For selvom der er mere plads til cyklisterne i ulykkeskrydset, så er der stadig stor forvirring, når biler og cyklister skal igennem krydset.

"Hvis der havde været et lyskryds, så tror jeg, det kunne været undgået. Eller en rundkørsel, så havde det måske også kunne været undgået, fordi så havde man været nødt til at stoppe op, inden man drejede," siger hun. 

Politiet oplyser, at der foruden ulykken onsdag er sket to uheld inden for det seneste år i samme kryds.


Publiceret: 17. Marts 2017 13:15
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Odense
Seneste
Lokalavisen Odense
Mest læste
Lokalavisen Odense
112