Cheerleadin
Her i videoen ses juniorholdet Vikings Ravens i aktion.
Video: Jonas Dalgård Rasmussen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

VIDEO: Cheerleading: En yndig sport, der ikke er så yndig igen

Lokalavisen Odense har i jagten på alternative sportsgrene besøgt Vikings Cheerleaders, der holder til på SDU
Unikke sportsgrene
De kommende uger sætter Lokalavisen Odense fokus på sportsgrene, som normalt ikke får så meget opmærksomhed.


Uge 10: Capoeira Malungos Odense
Uge 11: Vikings Cheerleaders
Uge 12: Odense Sportsklatreklub
Uge 13: Frem Odense udspring
Uge 14: Odense Giants
Uge 15: Rugby Club Odense

Pomponer, korte nederdele og oversmilende piger er tre ting, der ofte forbindes med cheerleading, og det finder man da også, hvis du kigger ind hos Vikings Cheerleaders i SDUs indendørshaller i Odense. Men dit øje ser meget mere end det. 

For her samles klubbens tre hold to gange om ugen for at øve spring, store pyramider og løft af kammerater, og det er nemt at se, hvordan cheerleaderne fornøjer sig med hinanden på trods af de fysiske udfordringer. Et sammenhold der tætnes om at løfte, kaste og gribe hinanden igen er, hvad der har fået klubbens medlemstal til at stige fra 16 til 43 medlemmer på tre år.

“Vi har et super stærkt fællesskab på tværs af holdene, og det er noget, vi lægger stor vægt på at have,” siger formand i klubben Kathrine Tholstrup med henvisning til klubbens tre hold: Peewee for 7-11-årige, junior for 11-15-årige og seniorholdet for de resterende.

Klubben er den eneste på hele Fyn, der tager til konkurrencer, og i disse dage træner Vikings Cheerleaders op til DM, der løber af stablen 18. marts. Netop konkurrencedelen skaber ofte forvirring for ikke-indviede.

“Der opstår ofte forvirring, når folk spørger, hvem vi hepper for, fordi det er en relativt ukendt sport, og så må vi forklare, at vores primære mål er konkurrencer og ikke at heppe,” forklarer Kathrine Tholstrup.


Dreng i en pigeverden

På juniorholdet har Vikings Cheerleaders en enkelt dreng, mens der på seniorholdet er syv hankøn af i alt 25 på holdet. En af disse er 26-årige Niclas Enemark, der er blevet bidt af den lidt atypiske sport.

“Man laver noget på en ny måde og sammenholdet gør, at det virkelig er sjovt. Alle kommer hinanden ved, og selvom man er presset, så slutter vi altid af med et smil,” fortæller Niclas Enemark, der til daglig studerer Idræt/Sundhed på SDU, som mange af hans holdkammerater.

Selvom cheerleading måske ikke fremstår, som den mest mandige sport, så har Niclas Enemark ingen problemer med at sælge varen.

“Drengene synes, at det er lidt mærkeligt, for det er jo en tøsesport. Men så siger jeg, at der er søde piger og det er god træning, og når først de ser, hvad det er for noget, så forstår de godt, hvorfor jeg går til det,” forklarer Niclas Enemark.

Niclas Enemark studerer til daglig på SDU, og der fik han kontakt til Vikings Cheerleaders. Han har dyrket sporten siden sommer.
Niclas Enemark studerer til daglig på SDU, og der fik han kontakt til Vikings Cheerleaders. Han har dyrket sporten siden sommer.

Prutter, sved og blå mærker

Når du kommer tæt på, så er sporten ikke så yndig, som mange film ofte gør den til.

“Mange tror, at cheerleading handler om nogle pæne piger, der står og ser godt ud, men altså, man kommer hinanden så meget ved, at man prutter, man slår sig og har man blå mærker, så har man haft en rigtig god træning,” siger Kathrine Tholstrup.

Efter DM afholder Vikings Cheerleaders åbne træninger for interesserede. Det sker den 27., 28. og 29. marts.


Publiceret: 17. Marts 2017 07:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere