Pigen på billedet er ikke en af de 350 skoleelever fra Odense, som på torsdag kæmper om priserne til årets Skolefilmfestival.
Pigen på billedet er ikke en af de 350 skoleelever fra Odense, som på torsdag kæmper om priserne til årets Skolefilmfestival.
Foto: Jeppe Gudmundsen-Holmgren
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vinderen af Odense Skolefilmfestival skal kåres: Skoleelever samles i Nordisk Film Biografer

Nordisk Film Biografer er vært, når vinderen af Odense Skolefilmfesitval 2017 skal findes på torsdagNordisk Film Biografer i Odense slår torsdag den 20. april dørene op til filmgalla fra klokken 10.00-14.00. Her er Henrik Busborg konferencier, når seks odenseanske skoler med 14 klasser dyster om, hvem der har lavet den bedste film.

De 14 film skal dyste i kategorierne: Bedste historie, bedste teknik, bedste skuespil, jokeren, bedste plakat og bedste film, som helhed og bliver vurderet af en jury. På dagen stemmer de omkring 350 elever om, hvilken film der vinder publikumsprisen. 


Filmproduktion på skoleskemaet

Det er 8. år i træk, at Odense Skolefilmfestival bliver afholdt, men i år er der ekstra forventninger til eleverne fra 8. klasse. Mange af de odenseanske skoler har nemlig fået filmproduktion på skoleskemaet, ligesom flere af de unge i dag optager film med deres iPhone. 

"Det plejer at være nogle virkelig gode film, eleverne laver. I dag er mange af dem vant til at filme med deres smartphones, og nu er det blevet en fast del af undervisningen," fortæller Birgitte Vejlmark Petersen, koordinator af Odense Skolefilmfestival, i en pressemeddelelse. 

I år har der ikke været et fælles tema, men i stedet fokus på genrer, ligesom filmen skal være optaget udenfor skolens område og en sløjfe skal være en vigtig rekvisit. 

(snj)


Publiceret: 18. April 2017 13:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Odense

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere